علوم زمین

علوم زمین
دنبال کنندگان ۴ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
پیام های کوتاه
بایگانی
نویسندگان

تصاویر بسیار زیبا از کانی هماتیت

داود شاهسونی | دوشنبه, ۵ تیر ۱۳۹۶، ۰۹:۴۸ ق.ظ

هماتیت (اولیژیست) با فرمول شیمیایی Fe2O3 از کلمه یونانی Hematicos به معنی خونین گرفته شده است.مقدار آهن در این کانی به 70% می رسد و مقدار بسیار کمی آب دارد. رنگ این کانی از خاکستری فولادی تا سیاه آهنی تغییر می کند و قطعات نازک از آن به رنگ قرمز خونی سیر است و انواعی از آن به صورت توده‌ای و خاکی قرمز قهوه‌ای کدر تا قرمز روشن، اپک و کدر می باشد.جلای این کانی فلزی و نیمه فلزی، سختی آن 6- 5، چگالی 26/5 و شکننده می باشد. از کانی هایی که مشابه این کانی هستند(مانند مگنتیت و... ) به آسانی از طریق چینی بی لعاب (رنگ سرخ گیلاسی)، سختی زیاد، رخساره فلسی یا ورقه های براق و نداشتن خواص مغناطیسی تفکیک می شوند. سیستم تبلور در این کانی تری کلینیک می باشد.

بلورهای این کانی به صورت لوحه‌ای نازک تا ضخیم، بصورت گل رز (آهن گل سرخی)، توده‌ای، متراکم، ستونی، رشته‌ای، قلوه‌ای، خوشه انگوری، استالاکتیتی، میکایی، کنکرسیونی، االیتی، خاکی است.

این کانی توسط شعله فوتک ذوب نمی شود. در شعله احیا کننده در دمای زیاد خاصیت مغناطیسی می یابد و به مگنتیت تبدیل می شود. به آهستگی در HCl حل می شود. هماتیت در محیط اکسیدان در بسترهای مختلف و در سنگ های آذرین و دگرگونی (شیست های بلورین)، در بسترهای گرمابی، سنگ های آتش فشانی و سنگ های رسوبی یافت می شود. در جزیره هرمز، خاک سرخ (اخرای سرخ) دارای بلورهای زیبای هماتیت می باشد. هماتیت بر اثر مارتیتی شدن به مارتیت Fe2O3.H2O تبدیل می شود.

 


  • داود شاهسونی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی